DESPRE PERLE DE CULTUR 

Magia perlelor a însoțit omenirea din cele mai vechi timpuri. Sunt considerați cea mai frumoasă și valoroasă creație a naturii. Cu strălucirea lor incredibilă și puterea magică, ele fac parte integrantă din mitologia și religia multor culturi. Vechii egipteni i-au apreciat atât de mult încât nu s-au despărțit de ei nici după moartea lor și au fost îngropați cu podoabele lor de perle. Se știe că Cleopatra a făcut un pariu cu Mark Antony că ar putea bea încasările din întreaga provincie într-un pahar. După ce el acceptă provocarea, ea macină o singură perlă din bijuteriile ei și o bea într-un pahar de vin. În Imperiul Roman, acestea erau un simbol al prosperității și al statutului social ridicat. Grecii, pe de altă parte, venerau frumusețea divină a perlelor și o asociau cu dragostea și căsătoria. În Evul Mediu, chiar și cavalerii purtau perle, deoarece credeau că puterea și strălucirea lor magică îi vor proteja de răni. În timpul Renașterii, multe curți regale din Europa au adoptat legi care permiteau purtarea perlelor numai de către aristocrație. O lege din 1916 emisă de ducele de Saxonia a permis purtarea perlelor profesorilor, medicilor și soțiilor acestora. Spre deosebire de pietre prețioase și metale prețioase, care sunt extrase de pe pământ, perlele se nasc din midiile vii adânci în mare. Pietrele trebuie tăiate și lustruite pentru a fi cu adevărat frumoase.Perlele nu au nevoie de prelucrare, se nasc din midii cu culorile pline de farmec ale curcubeului. Din punct de vedere istoric, perlele au fost un simbol al prosperității și puterii. Într-o perioadă în care bijutierii nu cunoșteau tehnica de lustruire, perlele aveau o valoare mai mare decât diamantele.

Calitatea perlelor

Industria perlelor nu are un sistem standardizat armonizat pentru clasificarea perlelor. Sistemele utilizate sunt cel mai adesea orientative și neexhaustive. Calitatea perlelor și, în consecință, prețul acestora sunt determinate de forma, suprafața, luciul și mărimea perlelor.

Formă

Perlele cultivate astăzi pot fi o varietate de forme rotunde, semicirculare, alungite, în formă de lacrimă și forme mai excentrice (perle baroce). Forma rotundă este cel mai adesea căutată ca un clasic, dar alte forme, cum ar fi în formă de lacrimă, ovală, barocă sunt un element căutat pentru bijuterii mai extravagante și mai interesante. Perlele baroce sunt perle cu diverse forme, uneori bizare, care pot fi la fel de pline de farmec și prezentabile și pot fi folosite pentru a crea bijuterii unice.

Suprafaţă

Textura suprafeței este pielea perlei și o caracteristică importantă. Pentru perlele de înaltă calitate, trebuie să fie curată și netedă și fără pete. Pe de altă parte, semnele fine și micile cicatrici care nu degradează textura generală a suprafeței sunt comune și fac parte din textura naturală a perlei.Adesea, aceste mici semne ne arată că perla este naturală, nu artificială. Atunci când cumpărăm perle, trebuie să decidem singuri dacă ne place unicitatea perlelor cu imperfecțiunile lor naturale sau căutăm suprafața perfectă a unor perle de înaltă calitate, dar și mult mai scumpe.

Strălucire

Strălucirea este unul dintre cei mai importanți factori pentru calitatea perlelor și, de asemenea, influențează foarte mult prețul acestora. Nuanțele de perle pot varia și dacă se dorește o anumită nuanță, vă rugăm să scrieți în note și vă vom confirma dacă este posibil să fie îndeplinită.

Dimensiunea perlelor

Mărimea perlelor este determinată de diametrul lor în milimetri. Până la 3 mm sunt considerați mici; mediu - de la 3 mm la 7 mm; iar cele mari de peste 7mm. Cele mai mari perle ajunge la peste 20 mm. YUNO Pearls ofera bijuterii cu perle de până la 20 mm perle baroce !!!

Cum să distingi perlele naturale de cele artificiale?

Vizual: perlele naturale au cel mai adesea mici imperfecțiuni la suprafață, cum ar fi puncte mici și semne numite cicatrici care pot fi văzute la o inspecție mai atentă.Este posibil ca forma lor să nu fie perfect rotundă, ceea ce îi deosebește de bilele artificiale. Doar în cazul perlelor naturale de foarte bună calitate este posibil să nu observe cicatrici, iar forma este perfect rotundă, dar prețul se va potrivi cu calitatea.

Temperatura: perlele naturale sunt reci la atingere

Structură: Încercați o mărgea pe un dinte. Produsul natural ar trebui să fie dur și se simte structura granulară a sidefului, în timp ce cu perlele artificiale suprafața se simte netedă ca sticla.

Suprafaţă: atunci când este ușor zgâriat cu foarfecele, nu se lasă nicio urmă pe suprafața perlei naturale și poate rămâne o parte din praful de perle pe lamă. Dacă încercați aceeași procedură cu o perlă artificială, suprafața va fi deteriorată, iar perla va fi inutilizabilă. (Dacă se suspectează perle artificiale, este mai bine să folosiți metoda cu dinții pentru a nu răni perla, dacă este artificială).

Datorită proprietății lor de mai sus, este posibil ca perlele naturale să dureze mult mai mult în cutia dvs. de bijuterii decât cele artificiale și, în condiții de utilizare normală, le puteți purta în siguranță ani de zile. ((Vă rugăm să citiți și informațiile „Îngrijirea perlelor”).